پنجشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۱۹

در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قزوین مطرح شد؛

از ابهامات موجود درباره سهامداری شهرداری قزوین تا تعیین تکلیف محله بلاغی

پنجاه و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر قزوین در سال جاری درحالی برگزار شد که ادامه روند بررسی حسابرسی سال ۹۶ شهرداری قزوین و سازمان‌‌‌های تابعه دستور کار آن بود. بررسی ابهامات موجود درباره سهامداری شهرداری قزوین در سازمان همیاری شهرداري ها، موسسه تفریحی- رفاهی کاسپین و شركت نمایشگاه‌هاي بین المللي از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود. البته در ادامه این جلسه، موضوع بدهکاران سنواتی به شهرداری قزوین، تعیین تکلیف وضعیت مالکان محله بلاغی، پنبه ریسه و امامزاده حسین(ع)، رسیدگی به چک‌‌‌های بلااقدام، وصول مطالبات شهرداری، تعیین تکلیف بدهی‌‌‌های شهرداری و ایجاد بانک اطلاعاتی زمین و املاک مورد بحث و بررسی نمایندگان مردم در پارلمان محلی قزوین قرار گرفت و درباره آن‌ها تصمیم‌‌‌هایی اتخاذ شد. تشکیل جلسه ویژه برای بررسی وضعيت وام‌‌‌های دریافتی و بدهی‌‌‌های شهرداری، دسترسی اعضای شوراي اسلامي شهر قزوين به سامانه سرا از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد و در خصوص آنها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

لزوم ارائه لیست دارایی‌‌‌های شهرداری به شورا

در این نشست، حکمت اله داودی، رییس پارلمان محلی قزوین در سخنانی اظهار داشت: طی نامه‌ای از شهرداری قزوین خواسته شده است تا لیست  تمامی اموال، دارایی‌ها و سرمایه‌‌‌های خود را شامل زمین و ساختمان به شورای اسلامی شهر قزوین ارائه کند.

 داودی، درباره چک‌‌‌های بلااقدام که در گزارش حسابرس ذکر شده بود، تاکید کرد: شهرداری قزوین ظرف مدت یک ماه این چک‌‌‌ها را برای وصول مطالبات پیگیری و تعیین تکلیف کند.

رییس شورای اسلامی شهر قزوین، همچنین درباره وضعیت موسسه تفريحي- رفاهی کاسپین، خواستار برگزاری جلسه‌ای مشترک با حضور معاون عمرانی استاندار قزوین و مسئول سازمان همیاری شهرداري‌ها شد.

ساماندهی وضعیت محله بلاغی

 

نایب رییس پارلمان محلی قزوین  نیز در این نشست با تا کید بر این‌که اموال شهرداری درحال از بین رفتن است و ضرورت دارد با پیگیری‌‌‌های مستمر در اسرع وقت از اموال شهرداری صیانت شود، گفت: احساس خطر جدی برای از دست رفتن سرمایه‌ها و اموال شهرداری وجود دارد؛ از سویی دیگر نیز در حال حاضر شهرداری قزوین هیچ‌گونه دخل و تصرفی در شرکت نمایشگاههای بین المللی، سازمان همیاری و شرکت تفریحی-رفاهی کاسپین ندارد و باید در اسرع وقت در جلسه‌ای مشترک با حضور استاندار و مدیران این شرکت‌ها، موضوع حقوق و سهام شهرداری در آنها مشخص شود.

مهدی عبدالرزاقی با تاکید براین که وضعیت شرکت نمایشگاههای بین المللی، سازمان همیاری شهرداري و حق و حقوق شهرداری دراین شرکت‌ها باید مشخص شود؛ اضافه کرد: متاسفانه  میلیاردها تومان سرمایه شهرداری در حال از بین رفتن است و نباید آنها نیز به سرنوشتی مشابه سایت پسماند محمدآباد دچار شوند.

 او اضافه کرد: با وجود تأمین زمین و پروانه برای شرکت نمایشگاههای بین المللی از جانب شهرداری تا کنون ریالی از این سرمایه گذاری عاید شهرداری نشده است.

نایب رییس شورای شهر قزوین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رفتار شهرداری در قبال شهروندان در پرداخت بدهی‌ها بیان کرد: تعدادی از شهروندان به کمیسیون ماده ۱۰۰ مبلغ ناچيزي بدهکار هستند و نیروهای شهرداری نسبت به پلمپ ساختمان آن‌ها اقدام می‌کنند؛ این درحالی است که عده‌ای هشت سال است چند صد ميليون تومان به شهرداری قزوین بدهکار هستند و حتی در ساختمان احداث شده زندگی می‌کنند، اما هیچ اقدامی برای دریافت مطالبات آن‌ها از سوی شهرداری قزوین صورت نگرفته است؛ این رفتار دوگانه شهرداری قزوین در دریافت مطالبات، موجب تشویش افکار عمومی می شود و باید اصلاح شود.

او در ادامه خواستار رسیدگی به وضعیت ساکنین محله بلاغی شد و افزود: در این محله خانواده‌‌‌های اصیل قزوین ساکن هستند و در حال حاضر فضایی در آن ایجاد شده که بیشتر اهالی محله در حال کوچ کردن به سایر نقاط شهر هستند و نباید اجازه داد این محله تاریخی هم به سرنوشت محله دباغان دچار شود.

تشکیل بانک اطلاعات املاک و زمین در شهرداری

زهرا یوسفی، رییس کمیسیون خدمات شهری پارلمان محلی قزوین نیز در این نشست با  تاکید بر این که مهمترین دارایی شهرداری‌ها املاک و زمین است و باید در راستای شفاف سازی دارایی‌‌‌های شهرداری بانک زمین و املاک تشکیل شود، بیان کرد: چندین‌بار خواستار تشکیل بانک املاک از سوی شهرداری شده‌ایم تا در باره میزان املاک و زمین‌‌‌های شهرداری اطلاعات دقیق و شفافی داشته باشیم؛ اما مشخص نیست این مقاومت برای عدم تحقق این خواسته شورا چیست؟ در این زمینه لازم است، کمیته‌ای در شورای شهر برای  پیگیری جدی‌تر موضوعات تشکیل شود.

یوسفی همچنین با تاکید بر ضرورت احقاق حقوق شهرداری افزود: اگر بتوانیم برخی از اموال شهرداری را احیا کنیم، اثرماندگاری از شورای پنجم بر جای خواهد ماند.

جلوگیری از انتقال ۱۹۵ هکتار زمین موسسه کاسپین به سازمان همیاری شهرداري ها

فرج اله فصیحی رامندی، رئیس کمیسیون مالی و اقتصادی پارلمان محلی قزوین نیز در این نشست بیان کرد: شهرداری قزوین در سازمان همیاری شهرداري‌ها و موسسۀ تفریحی_ رفاهی کاسپین سهام دارد؛ ولی هیچ‌گونه درآمدی از آن‌ها ندارد؛ چراکه این شرکت‌ها حاکمیتی اداره می‌شود؛ درحالی که سهامداری است.

او عنوان کرد: یکی از مسئولان استانی طی نامه‌ای خواستار انتقال و صدور سند ۱۹۵ هکتار از زمینی‌‌‌های متعلق به مؤسسۀ تفریحی- رفاهی کاسپین و شهرداری، به نام سازمان همیاری شهرداري‌ها شده است و باید در اقدامی جلوی این کار گرفته شود.

فصیحی رامندی اضافه کرد: شهرداری قزوین در مجموعه کاسپین جایگاه قانونی ندارد؛ در حالی که اجاره‌بهای این موسسه را به مدت ۱۰ سال پرداخت کرده است و  شرکای آن هیچ مبلغی پرداخت نکرده اند.

رئیس کمیسیون مالی و اقتصادی شورای اسلامی شهر قزوین در ادامه سخنانش با بیان این که اصل معامله فرودگاه‌ با حکم حکومتی فسخ قرارداد شده است، خاطرنشان کرد: باید شهرداری قزوین نسبت به دریافت ۵ میلیارد تومانی که در این قرارداد هزینه کرده است، اقدام کند، همچنین شهرداری در این قرارداد سه میلیارد تومان برای آماده‌سازی فرودگاه هزینه کرده است که باید این هزینه نیز بازپس گرفته شود.

تعیین تکلیف طرح ساماندهی امامزاده حسین(ع)

رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست پارلمان محلی قزوین به عنوان دیگر سخنران این نشس، گفت: شهرداری برای ساماندهی وضعیت ساکنان محله امامزاده حسین(ع) طرح جدیدی را ارائه کند؛ چراکه گزارش حسابرس نشان می‌دهد، نهادهایی که قرار بود در اجرای طرح ساماندهی امامزاده حسین(ع) مشارکت داشته باشند، نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل کنند و مردم همچنان در سرگردانی هستند.

سیده منیره قوامی همچنین خواستار برگزاری جلسه مشترک شهرداری و شورای شهر قزوین با حضور استاندار برای پیگیری و حل مشکلات و تعیین سهام و سود شهرداری از سازمان همیاری شهرداري‌ها،موسسه تفریحی- رفاهی کاسپین و شرکت‌های آب و فاضلاب و نمایشگاههای‌بین‌المللی و سایت پردازش و دفن زباله محمدآباد شد.

استفاده از ظرفیت‌های مجموعه تفریحی- رفاهی کاسپین

رییس کمیسیون املاک و توافقات پارلمان محلی قزوین نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: پتانسل‌های زیادی در فضای مجموعه تفریحی- رفاهی کاسپین وجود دارد که می‌توان از آنها برای ایجاد فضایی مناسب به منظور خدمات دهی با کیفیت به شهروندان استفاده کرد.

سعید دقیقی افزود: طبق ارزیابی‌‌‌های صورت گرفته از سوی فدراسیون اسکی در این مجموعه بهترین فضا برای پیست اسکی وجود دارد که باید با جذب سرمایه در این راستا، نسبت به ایجاد شور و نشاط اجتماعی در این مجموعه اقدام کرد.

او با تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف مدیریت این مجموعه در اسرع وقت، افزود: می‌توان با سرمایه‌گذاری در اراضی مرغوبی که در این مجموعه وجود دارد، شاهد ارتقای سطح خدمات در این منطقه بود.

تعیین تکلیف بدهی‌‌‌های شهرداری

رییس کمیسیون حقوقی، بازرسی و نظارت پارلمان محلی قزوین هم طی سخنانی در این جلسه، گفت: در حال حاضر روزانه سهم هر شهروند قزوینی بابت تاخیر و تادیه بدهی‌‌‌های شهرداری به بانک شهر هزار تومان است؛ از همین رو باید هر چه سریعتر جلوی این خسارت گرفته شود.

احد چگینی در ادامه با اشاره به وضعیت سهامداری شهرداری در شرکت نمایشگاههای بین المللی قزوین  بیان کرد: شهرداری در این شرکت سهامدار نیست؛ اما طبق تفاهم نامه منعقد شده میان شهرداری قزوین، سازمان همیاری شهرداري‌ها و شرکت نمایشگاه‌های بین المللی، بابت آورده آن که زمین و پروانه است باید ۴۰ درصد از سود حاصله را برداشت کند.

او همچنین خواستار دسترسی اعضای شورای اسلامی شهر قزوین به سامانه سرا شد و گفت: باید دسترسي اين سيستم برای هر یک از اعضا تعریف شود تا به عنوان ناظر بر روند پروژه‌ها و تخلفات احتمالی نظارت بیشتری صورت گیرد.

شناسایی گلوگاه‌‌‌های تخلف در شهرداری

محسن حق‌شناس، عضو پارلمان محلی قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: می توان با شناسایی گلوگاه‌ها و مدیریت آنها کسری‌ها را مشخص کرد؛ چراکه ارزش کارحسابرسی و نظارت مالی شورا به این است که این موارد را مدیریت کنیم و فشار را از روی مردم برداریم.

او در ادامه خواستار ارائه اطلاعات و دسترسی کمیسیون مالی و اقتصادی شورا به اطلاعات شد و افزود: حسابرسان، گزارش‌های حسابرسی شهرداری قزوین را هر ساله ارائه می‌دهند و اشتباهات گذشته مسئولان شهرداری را متذکر می‌شوند؛ ولی هیچ اقدامی برای  رفع آن‌ها انجام نمی‌شود و شاهد تکرار آنها هستیم؛ در این راستا باید گزارش‌های حسابرسی را جدی گرفت و تمامی موضوعات آن را به دقت بررسی کرد.

حق شناس همچنین با تاکید بر اینکه شورای اسلامی شهر قزوین نباید اختیار کامل فروش زمین و املاک را به شهرداری واگذار کند؛ افزود: اگر تمامی اختیار فروش زمین به شهرداری واگذار شود و هیچ مجوزی هم از شورا اخذ نشود، موجب بروز مشکل می شود.

تصاویر مرتبط