دوشنبه ۱۳۹۹/۰۳/۱۲

در نشست مشترك معاون وزیر راه و شهرسازی با مديران ارشد استاني و شهري مطرح شد؛

اتخاذ تصمیمات با توجه به مطالبات مردم

معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در سفری یک روزه به قزوین در بلدیه و در جمع مدیران ارشد استانی و شهری حضور یافت و در نشست مشترک با جمالي پور استاندار، محمدبيگي منتخب مردم قزوين، البرز و آبيك در مجلس شوراي اسلامي، طاهرخانی شهردار، داودی رییس شورای اسلامی شهر و اعضای پارلمان محلی با موضوع بررسي موضوعات شهري شهرهاي استان در خصوص پروژه های مسکوت شهر قزوین در شورای عالی معماری و شهرسازی و مشکلات ساکنان بافت های فرسوده بحث و بررسی شد.

شناسنامه قزوین یعنی بافت تاریخی

به گزارش پیام شهر؛ فرزانه صادق مالواجرد معاون‌ شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران دراین نشست، با بیان این مطلب که تصمیمات با توجه به مطالبات مردم اتخاذ می شود و نباید فدای مطامع شخصی عده ای خاص شود. گفت: امروز فرصتی شد تا صدای قزوین را بشنویم؛ زیرا مهمترین تکلیف ما در معاونت راه و شهرسازی صیانت از حقوق شهروندان است.

صادق مالواجرد قزوین را شهری باستانی خواند و گفت: قزوین از گذشته  با باغستان سنتی و سعدالسلطنه شناخته می شد، باغستان این شهر تنها اثر طبیعی با ارزشی است که در کشور به عنوان تاریخ طبیعی ثبت شده است.

او در خصوص بافت‌تاریخی شهر بیان کرد: طبق اساسنامه مصوب، تعیین محدوده های تاریخی توسط میراث فرهنگی انجام می‌شود و محدودیت‌های ارتفاعی در بافت تاریخی از موضوعات مورد بحث است.

صادق مالواجرد، با ابراز خرسندی از طرح مساله باغستان توسط مردم قزوین، عنوان کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری صدای مردم قزوین را شنیده است. اینکه مردم در تصمیم گیری ها تاثیر گذار باشند بسیار خوب است.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با بیان اینکه درباره بافت تاریخی و محله بلاغی هنوز طرحی تعیین نشده است، یادآور شد: طرح خیابان شهید انصاری مورد بررسی قرار گرفته است و خیابانی ۱۴ متری در آنجا بنا شده و در بافت تاریخی ۶ متر بوده، این طرح در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده است.

او از بافت تاریخی قزوین به عنوان  شناسنامه این شهر یاد و بیان کرد: شناسنامه قزوین یعنی بافت تاریخی که کمتر از یک صدم‌ شهر است. اگر شهری مانند یزد جهانی شده، به دلیل توجه‌ مجموعه مدیریت‌ شهری به بافت تاریخی آن بود؛ از همین رو  شهرداری و شورای شهر باید با بلندنظری اصالت شهر را حفظ  کنند.

 

اصلاح قوانین، به نفع مردم باشد

هدایت اله جمالی پور استاندار قزوین نیز در این نشست با تأکید بر این که  تصمیمات باید نیازهای مردم را برطرف کند؛ از همین رو  توجه به هویت  نیازها و ظرفیت ها ضرورتی اجتناب ناپذیر تلقی می شود، خاطرنشان کرد: باید تمامی مجموعه ها و ارگان ها برای رفع نیازهای شهر همدل و همسو باشند.

او یکی از مشکلات کنونی کشور را نگاه بخشی مدیران دانست و افزود: این‌نگرش تنها معطوف به ماموریت های سازمانی مدیران است؛ در صورتی که هدف از تشکیل سازمان ها ایجاد همبستگی میان آحاد جامعه است.

این مسئول با تاکید بر ضرورت بازنگری در تصمیمات نادرست، خواستار مساعدت معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برای رفع مشکلات استان شد.

جمالی پور، توجه به خواسته های به حق مردم‌ و برنامه ریزی برای پاسخگویی به این خواسته ها را مهم خواند و افزود: سازمان میراث فرهنگی باید برای حفظ  بافت های فرسوده برنامه داشته باشد تا با توجه به نیازهای مردم بافت تاریخی نیز حفظ شود.

استاندار قزوین خواهان اصلاح قوانین در راستای تامین منافع مردم شد و خاطرنشان کرد: نباید با تصمیمات غلط شهر را به عنوان یک موجود زنده از بین ببریم.

 

توجه به حقوق ساکنان بافت فرسوده

سیاوش طاهرخانی شهردار قزوین هم طی سخنانی در این نشست با تأکید بر این مطلب که باید حقوق ساکنان بافت فرسوده مورد توجه قرار گیرد. به موضوع سکونت‌گاه های غیررسمی در اطراف شهرها اشاره و بیان کرد: نیاز امروز شهر همراهی دوجانبه مردم و مسئولین در همه سطوح است و باید خواست مردمی که در بافت فرسوده شهرها ساکن هستند مورد توجه قرار گیرد.

شهردار قزوین در خصوص تصویب طرح‌جامع شهر قزوین در سال‌های ۶۸، ٧٣ و ٩۴ گفت: طرحی که در سال ۹۴ مصوب شد، مشکلات زیادی داشت و مردم را دچار مشکل کرد. ما در قزوین ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که هر روز فرسوده تر می شود و ۱۵۰ هزار نفر از ساکنان آنها را دچار مشکل کرده است.

او یادآور شد: بحث ورودی های شهر محدوده بوستان ملی باراجین و شهرک دانش از موضوعاتی است  که در گذشته در طرح جامع شهر قزوین دیده نشده است.

طاهرخانی در ادامه تاکید کرد:  باید به این موضوع توجه داشت که مردم و ساکنان بافت تاریخی چیز زیادی از ما نمی خواهند؛ این بافت هویت شهر قزوین و درعین حال فرسوده است و باید حقوق مردم را با حفظ بافت در نظر بگیریم

 

نبود زمین برای اجرای اقدام ملی مسکن

علی فرخزاد معاون عمرانی استاندار قزوین در این نشست به مشکلات موجود در حوزه عمرانی و شهرسازی استان اشاره کرد و گفت: حل  بسیاری از موضوعات نيازمند تصمیمات مدیریتی لازم است.

او در ادامه نقایص موجود در طرحهای جامع را از مشکلات مهم شهرها عنوان و اضافه کرد: مشاورینی که برای تهیه این طرح ها به کار گرفته شد، حقوق مکتسبه را رعایت نکرده وحتی بازدیدهای فنی هم در تهیه طرح ها نداشته اند.

فرخزاد تاکید کرد: این موضوع باعث شده تا درحال حاضر به مشکلاتی برخورد کنیم  و شاهد افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز باشیم.

معاون عمرانی استاندار قزوین تصریح کرد: افزایش ساخت و سازهای غیرقانونی نشان از عدم شناخت نیازهای مردم دارد و از طرفی هم حاکمیت نتوانسته است جلوی ساخت و سازهای غیرقانونی را بگیرد.

این مسئول با بیان کرد: جمعیت شهر قزوین طی سالهای اخیر افزایش نیافته؛ بلکه جمعیت به شهرهای اقماری منتقل شده است. افزود: با توجه به این مساله توجه به اراضی بالای اتوبان یکی از خواسته های جدی ما در استان قزوین است.

اوهمچنین به سند دار نبودن  اراضی ۱۹ شهرقزوین  اشاره کرد وگفت: باید راهکاری قانونی برای حل این مشکل ارائه شود تا شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز نباشیم.

معاون عمرانی استاندار قزوین یادآور شد: در راستای اجرای سیاست های کلان کشور و اقدام ملی مسکن در استان قزوین با محدودیت تامین زمین مواجه هستیم که باید شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برای حل این مشکل مساعدت کند.

 

ضرورت حل مشکلات طرح های مسکوت مانده

 در مجموعه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به خواسته های استان قزوین توجهی نمی شود و باید در این راستا اقدامات اساسی صورت گیرد.

حکمت اله داودی رییس پارلمان محلی قزوین نیز بیان کرد: در شهر قزوین معضلات و مشکلات مهمی وجود دارد که عمده آنها به دلیل عدم تصویب و ابلاغ  طرح ها در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران است.

او افزود: در سال ۸۸ شهرداری قزوین ۱۰۴ پلاک را در محله بلاغی قزوین با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان تملک کرد که با طرح مجموعه بالادستی صورت گرفته بود.

رییس شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: در طرح شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در این محله ایجاد معبر۶ متری تصویب شد که این موضوع با توجه به مباحث ترافیکی که در آینده ایجاد خواهد کرد،  مورد اعتراض اعضای شورا و شهرداری قرار گرفت و از طرفی نیز توجیه اقتصادی نداشت و مورد استقبال مردم این محله قرار نگرفت.

داودی با بیان اینکه شورای عالی شهرسازی به هیچ کدام از خواسته های استان توجهی ندارد، خواستار توجه و بازنگری در این گونه موارد  توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران شد.

داودی در ادامه به موضوع ساماندهی ورودی های شهر قزوین و مسکوت ماندن طرح های مصوب در کمیسون ماده پنج در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اشاره کرد و گفت: تا به حال چندین طرح در مورد ساماندهی ورودی های شهر قزوین در استان به تصویب رسیده است؛ اما هنوز خبری از ابلاغ آنها نیست؛ در حالی که این هجمه به شورا و شهرداری وارد شده است که چرا به وروردی های شهر توجهی نمی شود.

رییس شورای اسلامی شهر قزوین در ادامه سخنانش به ادامه اجرای پروژه کمربندی شرق اشاره و بیان کرد: پل امام  رضا(ع) بر اساس طرح جامع حمل و نقل و ترافیک و طرح های بالادستی احداث شد و با تغییرات و اصلاحات در خصوص ادامه پل و کمربندی شرق خوشبختانه با حمایتهای استاندار قزوین و شخص وزیر راه و شهرسازی به تصویب رسید.

وی همچنین به اقدام خوب شهرداری قزوین  در راستای مرمت آثار تاریخی شهر قزوین اشاره کرد و گفت: ارگانی که بیشترین دلسوزی را در مرمت آثار تاریخی شهر قزوین دارد، شهرداری است و در این ارتباط آمادگی وجود دارد که با همکاری میراث فرهنگی در این حوزه ورود کنیم.

داودی همچنین خواستار حل مشکلات نواحی منفصل دانش، اندیشه و اراضی بلاتکلیف بالای اتوبان توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران شد.

 

بي مهري شوراي عالي معماري و شهرسازي به محلات تاريخي قزوين

حل مشکلات  طرحهای محلات تاریخی قزوین و طرحهای بلاتکلیف در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران باید حل و رفع شود.

مهدی عبدالرزاقی نایب رییس شورای اسلامی شهر قزوین و رییس شورای استان در این نشست طی سخنانی ضمن اشاره به مظلومیت حوزه مدیریت شهری و شورا در استان قزوین گفت: وضعیت شهرداری ها به دلیل برخی دست اندازی ها دچار مشکل و بحران شده است.

او افزود: در قزوین محله ای به نام بلاغی داریم که ساکنان آن به دلیل عدم اتخاذ تصمیمات فنی و صحیح در تهران دچار مشکلات و گرفتاری های زیادی شده اند.

وی تصریح کرد؛ طرح های مختلفی در خصوص محله بلاغی در تهران به تصویب رسیده  که تابه امروز هیچ یک از  آنها محقق نشده است.

عبدالرزاقی با بیان اینکه باید به ساکنان محلات در تصویب طرح ها توجه شود، خاطرنشان کرد: طرح این محله با عرض معبر ۶ متری که پارکینگ هم ندارد و تراکم دوطبقه روی زیرمین است با چه منطقی تهیه شده است؟ و چرا باید با سرمایه های مردم در این محلات چنین برخورد شود؟

وی تاکید کرد: ساکنان برخی  محلات قزوین که سابقه هزار ساله دارند،  وقتی نام شورای عالی شهرسازی و معماری را می شنوند، به یاد ظلم و بی مهری می افتند.

رییس شورای استان ادامه داد: شهرداری قزوین در محله بلاغی  ۱۰۴ پلاک با اعتبار۲۰ میلیارد تومان تملک کرد که امروز بیش از ۱۰۰ میلياردتومان ارزش دارد؛ اما این سرمایه به دلیل بی تدبیری بلاتکلیف مانده است.

او در ادامه سخنانش با اشاره به حریم تک پلاکهای تاریخی در شهر قزوین و افزایش حریم بافت تاریخی گفت: در قروین چیزی به نام حریم بافت تاریخی نداریم؛ بلکه از گذشته حریم تک پلاک های تاریخی مطرح بوده ومعنایی ندارد که در کوچه ای درخیابان خیام  تراکم ساختمان ها کاهش یابد.

رییس شورای استان قزوین همچنین به ضرورت تکمیل پل امام رضا(ع) اشاره و بیان کرد: این پروژه چه غلط و چه درست اجرا شده است و باید ادامه آن و اتصال به پل  مرحوم ابوترابی انجام شود تا سرمایه های شهرداری قزوین به هدر نرود.

 

عبدالرزاقی یادآور شد: با این سیاستهایی که امروز در شهر قزوین پیاده می شود و قسمت اعظم آنها از سوی شورای عالی شهرسازی تحمیل می شود، همه محله های قدیمی شهر قزوین خالی از مردم بومی خواهد شد.

تصاویر مرتبط