یکشنبه ۱۳۹۹/۰۷/۰۶

طبق آمارهای رسمی؛

23 درصد مدارس استان نیازمند بازسازی است

اگر امروزه می بینیم که کشورهای توسعه یافته دارای اقتصاد و صنعت قوی هستند همه و همه به خاطر آموزش صحیح در مدارسی مجهز و پیشرفته برای کودکانشان است. مدرسه مهم‌ترین مکانی است که کودکان می‌توانند در آن رشد کنند، اصول انسانی را بیاموزند و در نهایت پیشرفت کشور حاصل شود. برای تحقق این مهم نیازمند آن هستیم که تمام دانش‌آوزان به مساوات از مدارس مجهز و امکانات آموزشی پیشرفته استفاده کنند تا توسعه وعدالت به‌طور همه‌جانبه در کشور توزیع شود؛ بنابراین برای رسیدن به چنین مطلوبی نیاز است تا همه دست‌به‌دست هم دهند و موجبات این رشد را فراهم سازند. طبق آمارهای رسمی چیزی حدود 14 میلیون دانش‌آموز در کشور وجود دارد و سطح استاندارد سرانه فضای آموزشی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری، به ازای هر دانش‌آموز 8/39 مترمربع تعیین شده است، علاوه بر این، بیش از 30 درصد مدارس موجود فرسوده هستند و این آمار در مناطق محروم کشور بیشتر گزارش شده است؛ بنابراین لازم است تا مدارس جدیدی ساخته و مدارس فرسوده بازسازی یا مقاوم‌سازی شود.این مهم به سرانجام نمی‌رسد مگر آن‌که خیرین مدرسه ساز و نیکوکار به صحنه بیایند و نقش بی‌جایگزین خود را در توسعه فضاهای آموزشی ایفا کنند. استان قزوین دارای ۲ هزار و ۴۰۰ واحد آموزشی در ۱۴ منطقه آموزش و پرورش استان است که به گفته مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان قزوین حدود 23 درصد مدارس استان فرسوده است. عسکرعلی جوانبخت مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان در گفت و گو با "پیام شهر" می‌گوید: حدود ۲۳ درصد مدارس استان نیازمند بازسازی است و ۷۷ درصد مدارس مقاوم سازی شده و در این زمینه شرایط خوبی داریم. وی با بیان اینکه در سال جاری تحصیلی به حداقل ۷۵ واحد آموزشی جدید نیازداریم، اظهار می‌دارد: درسال جاری به یک هزار و ۱۲۵ کلاس درس نیازداریم که تحقق آن ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد.

تحویل 197 کلاس درسی تا پایان امسال

جوانبخت درادامه سخنانش از تحویل 197 کلاس درس تا پایان امسال  در قالب 28 پروژه به آموزش و پرورش استان خبر می‌دهد و می‌افزاید: در سال جاری 197 کلاس درس با اعتباری بالغ بر 74 میلیارد و 860 میلیون تومان آماده‌ بهره‌برداری می‌شود.

مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان خاطرنشان می‌کند: این تعداد پروژه در اغلب شهرستان‌های استان و در نقاط محروم اجرا شده است.

این مسئول همچنین در خصوص پروژه‌های افتتاحی در هفته‌ دولت نیز بیان می‌کند: در هفته‌ دولت امسال 6 پروژه مدرسه‌سازی با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد تومان در شهرهای دانسفهان، آبیک و بوئین‌زهرا به بهره‌برداری رسید.

وی ضمن ارزیایی مطلوب وضعیت مدارس استان نسبت به سرانه دانش‌آموزی درسطح کشور تصریح می‌کند: با وجود تمام اقدامات صورت گرفته در سطح استان، در شهرک مهرگان و شهرک‌های اقماری دچار مشکل و کمبود مدرسه هستیم به طوری که در شهرک مهرگان 37 پروژه و در شهرک های اقماری باید 25 پروژه مدرسه‌سازی به اجرا درآید.

راه‌اندازی پویش مردمی «آجر به آجر» در قزوین

وی در بخش دیگری از سخنانش  به طرح تحولی«آجر به آجر» اشاره کرد و آن را یک مانور مسئولیت‌پذیری اجتماعی برای مشارکت همگانی در ساخت مدرسه  ذکر کرد.

این مسئول خاطر نشان می‌کند: در پویش طرح «آجر به آجر» همه می‌توانند خیّر مدرسه‌ساز شوند و به اندازه‌ توان خود حتی به اندازه یک آجر در مدرسه‌سازی سهیم باشند.

این مسئول می‌افزاید: در این طرح به دنبال جذب حداکثری مشارکت و کمک‌های مردمی در امر مدرسه‌سازی هستیم.

به گفته‌ جوانبخت، در یک ماه اخیر که این طرح در استان اجرایی شده است حدود 2 هزار نفر در طرح آجر به آجر مشارکت داشته‌اند و استقبال خوبی از این طرح  شده است.

 وی یادآور شد: آحاد جامعه می‌توانند برای شرکت در پویش مردمی آجر به آجر به اندازه‌ توان خود در امر مقدس مدرسه‌سازی سهیم شوند و برای این منظور کمک‌های خود را به شماره حساب مجمع خیّرین مدرسه‌ساز استان قزوین به شماره کارت بانک ملت 8564 ـ 7886ـ3373ـ6104 واریز کنند.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین تصریح می‌کند: امروز بحث مشارکت خُرد خیران در امر مدرسه سازی را دنبال می‌کنیم و امیدواریم این پویش نقش مهمی در جذب بیشتر کمک‌های مردمی برای ساخت و ساز مدارس ایفا کند.

جوانبخت با اشاره به اهمیت اشاعه فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه عنوان می‌کند: در کل استان قزوین ۳۰۰ خیّر مدرسه ساز داریم و این برازنده جامعه اسلامی ما نیست؛ چراکه باید از جمعیت بیش از یک میلیون نفری استان حداقل ۶۰ درصد مردم در امور خیر مشارکت کنند.

استانداردسازی گرمایشی در 350 کلاس درس

وی در ادامه گریزی به وضعیت استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس استان می‌زند و می‌گوید: از مجموع ۱۰ هزار و ۷۸۵ کلاس درس در استان قزوین، تاکنون 4 هزار و 756 کلاس دارای سیستم گرمایشی استاندارد شده اند و امسال هم ۳۵۰ کلاس را هدف گذاری کرده ایم که در صورت تأمین اعتبار بخاری های گازی از آنها جمع آوری می‌شود.

این مسئول اضافه می‌کند: تکمیل سیستم گرمایشی در همه مدارس استان قزوین ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در صورت تأمین اعتبار همه مدارس تا پایان سال آِینده به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز خواهند شد.

داشتن جامعه  توسعه یافته مستلزم تربیت و ساختن انسان های متعهد، متفکر، خلاق و مسئولیت پذیر است؛ بنابراین آموزش افراد در جامعه بزرگترین سرمایه گذاری است؛ جامعه پویا از قدرت توسعه بیشتری برخوردار است. دراین راستا ساخت و تجهیز مراکز آموزشی  و مدارس کشور و رفع محرومیت‌ها و کمبودها دراین بخش می تواند در توسعه یافتگی و پیشرفت کشور موثر باشد.ٌ

 

 

 

 

 

تصاویر مرتبط