یکشنبه ۱۴۰۰/۰۳/۲۳

پیام شهر از مبارزه و کنترل آفت" پروانه دم قهوه ا ی" گزارش می دهد؛

آفت پروانه دم قهوه ای بر جان جنگلهای طارم

آفت پروانه دم قهوه ای یک آفت برگ خوار همه چیز‌خوار است که به درختان جنگلی و درختان میوه حمله می کند؛ درحال حاضر این آفت به درختان جنگلی منطقه طارم سفلی قزوین هجوم آورده و اگر سریع نسبت به سم پاشی و محلول پاشی اقدام نشود، شاهد از بین رفتن درختان جنگلی و سایر درختان میوه در باغات خواهیم بود، البته فرخزاد معاون عمرانی استاندار قزوین خواستار بسیج همه امکانات بری مبارزه با این نوع آفت در طارم شده است.

وی می گوید: به دلیل تهدید جدی آفت ملخ مراکشی و پروانه دم قهوه ای که مزارع، باغ‌ها و جنگل های بلوط استان را در طارم تهدید می کند، باید هرچه سریعتر تمهیدات لازم اندیشیده شود.

فرخزاد تأمین تجهیزات لازم برای دریافت مجوز پرواز در منطقه برای هواپیمای سمپاشی از تهران را یکی از مشکلات در این عرصه عنوان کرده وگفته است: به دلیل طولانی شدن مراحل اداری، شاهد وضعیت بحرانی در منطقه هستیم.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی و تدابیر اندیشیده شده،  هم افزایی و همکاری بین دستگاه‌ها در این زمینه ضروری است و مجموعه سپاه و بسیج استان باید برای کمک به ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی وارد عرصه شوند.

فرخزاد خاطرنشان کرد: به صورت اضطراری ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار برای تهیه سم به اداره منابع طبیعی اختصاص یافته و در مرحله بعدی ۵۰۰ میلیون تومان برای تأمین مابقی سموم شیمیایی و تجهیزات مورد نیاز به جهاد کشاورزی اختصاص خواهد یافت.

آفت " پروانه دم قهوه ای" دم درحال کنترل است

در این حال قاسم زاده مدیرکل منابع طبیعی استان درگفت‌وگو با «پیام شهر» از کنترل این  آفت در منطقه جنگلهای طارم خبر می دهد و می گوید: با آغاز سمپاشی در جنگل های بلوط منطقه طارم  آفت «پروانه دم قهوه ای» در حال کنترل است.

قاسم زاده به روند مبارزه با این آفت اشاره می کند و می‌گوید: پس از مشاهده آفت در منطقه سریعا  اقدامات کارشناسی انجام شد تا بتوانیم با تامین امکانات و سموم  مورد نیاز در زمان مناسب  به لارو پروانه حمله کرده و از زاد و ولد آفت جلوگیری کنیم.

وی ادامه می دهد: سمپاشی مرحله اول به مدت 10 روز انجام خواهد شد و بعد از یک هفته وضعیت لارو پروانه بررسی کارشناسی می شود و در صورت لزوم مرحله دوم سمپاشی آغاز خواهد شد.

قاسم زاده به حضور فیزیکی  پرسنل در محل جنگلهای طارم و محلول پاشی اشاره می کند و می گوید: سمپاشی در این مرحله به صورت زمینی انجام می شود که تاثیر بیشتری دارد و در صورت لزوم و با نظر کارشناسان می توانیم از روش سمپاشی هوایی در مناطق صعب العبور هم استفاده کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین اظهار امیدواری می‌کند: با پیگیری انجام شده 250 میلیون تومان از اعتبارات سازمان جنگل ها و مراتع برای سمپاشی و مبارزه با آفت پروانه دم قهوه ای اختصاص یافت و امیدواریم با اختصاص اعتبار 150 میلیون تومانی استانداری قزوین بتوانیم به موقع عملیات سم پاشی و کنترل آفت را به انجام برسانیم.

 

 

 

 

 

 

تصاویر مرتبط